Chokladbollstårta
Chokladbollar är gott, tårta är gott, alltså är det inte konstigt om chokladbollstårta är supergott! Kom ihåg att den behöver förberedas långt i förväg!
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakelse, Efterrätt, Kakor
Keyword: Choklad, Tårta
Mörk
- 100 g Mjukt smör
- 1.5 dl Socker
- 3 dl Havregryn
- 3 msk Kakao
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 msk Kallt kaffe
- 50 g Smält mörk choklad
- 0.5 dl Kokos
Mellan
- 100 g Mjukt smör
- 1.5 dl Socker
- 4 dl Havregryn
- 2 msk Oboy
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 tsk Vatten
- 0.5 dl Kokos
Ljus
- 100 g Mjukt smör
- 1.5 dl Socker
- 3 dl Havregryn
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1.5 dl Kokos
- 2 msk Vatten
- 100 g Smält vit choklad
Frosting
- 115 g Smör
- 4 dl Florsocker
- 2 tsk Kokhett vatten
- 60 g Smält mörk choklad
- 1 msk Kakao
- Kokos Garnering
Klä en form med folie.
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Ställ i frysen tills det blivit hårt.
Gör det samma med mellanlagret.
Blanda ihop det ljusa lagret.
Ta ut tårtan från frysen, bred på sista lagret och ha på frostingen.Låt den stå i kylen tills den ska serveras.