Cranberry Bliss Bars
Gäster blir alltid imponerade av den här efterrätten/godiset och man får skryta, det är ju faktiskt vansinnigt gott!
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätt, Godis
Keyword: Jul
- 113 g Rumstempererat smör
- 2.25 dl Farinsocker
- 3 tsk Vaniljsocker
- 1 st Ägg
- 2.25 dl Vetemjöl
- 0.25 tsk Salt
- 100 g Hackad vit choklad
- 1 dl Tranbär
Frosting
- 100 g Vit choklad
- 100 g Cream cheese
- 1 tsk Vaniljsocker
- 3 dl Florsocker
- 1 dl Tranbär
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa smör, socker och vaniljsocker mjukt. Tillsätt ägget och vispa till en jämn smet.
Vänd försiktigt ner mjölet, salt, hackad choklad och hackde tranbär.
Klä en form 20x20cm med bakplåtspapper. Klicka ner smeten i formen och grädda i ca 20 min. Låt svalna helt.
Frosting
Smält choklad och vispa i creme fraichen. Häll i florsocker och vaniljsocker.
Bred frostingen över kakan och strössla över tranbär. Skär i trianglar.
FRIVILLIGT: Ringla eller riv över vit choklad.