Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Skriv ut receptet
Add to Collection
Go to Collections
0
från
0
röster
Svinsnabba frallor
På under en timme har du både hunnit få undan all disk och plockat ur världens godaste frallor ur ugnen!
Förberedelser
10
minuter
Tillagningstid
30
minuter
jäsning
15
minuter
Total tid
55
minuter
Måltid:
Bröd, Frukost, Mellanmål, Tillbehör
Portioner:
1
pers
Equipment
Bakplåtspapper
Ingredienser
75
g
Jäst
50
g
Smält smör
Eller olja
5
dl
Vatten
0.5
tsk
Salt
1
msk
Socker
12
dl
Vetemjöl
(Hälften rågsikt om man vill)
1
st
ägg
Till pensling (valfritt)
0.5
dl
solroskärnor
Eller annan valfri garnering t.ex. sesamfrö, vallmofrö,pumpakärnor, havregryn.
Instruktioner
Sätt ugnen på 250°c.
Smula jäst i en bunke.
Smält smör och värm tillsammans med vattnet i en kastrull till 37°C.
Blanda alla ingredienser förutom mjölet.
Ha i lite mjöl i taget och knåda i 5 min.
Dela degen i 20 lika stora bitar och rulla till bollar. (placera dem på en plåtpapperskläddplåt)
Pensla och garnera frallorna.
Jäs under duk i 15 min.
Grädda i ca 7 minuter eller tills de fått en fin färg.
Anteckning
Att garnera frallorna är inte nödvändigt men det gör dem lite mer festliga och de känns lite lyxigare!