Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Svinsnabba frallor

På under en timme har du både hunnit få undan all disk och plockat ur världens godaste frallor ur ugnen!
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
jäsning15 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Bröd, Frukost, Mellanmål, Tillbehör
Portioner: 1 pers

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

  • 75 g Jäst
  • 50 g Smält smör Eller olja
  • 5 dl Vatten
  • 0.5 tsk Salt
  • 1 msk Socker
  • 12 dl Vetemjöl (Hälften rågsikt om man vill)
  • 1 st ägg Till pensling (valfritt)
  • 0.5 dl solroskärnor Eller annan valfri garnering t.ex. sesamfrö, vallmofrö,pumpakärnor, havregryn.

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250°c.
  • Smula jäst i en bunke.
  • Smält smör och värm tillsammans med vattnet i en kastrull till 37°C.
  • Blanda alla ingredienser förutom mjölet.
  • Ha i lite mjöl i taget och knåda i 5 min.
  • Dela degen i 20 lika stora bitar och rulla till bollar. (placera dem på en plåtpapperskläddplåt)
  • Pensla och garnera frallorna.
  • Jäs under duk i 15 min.
  • Grädda i ca 7 minuter eller tills de fått en fin färg.

Anteckning

Att garnera frallorna är inte nödvändigt men det gör dem lite mer festliga och de känns lite lyxigare!