Lussekatter
Världens godaste lussekatter.
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid1 t 30 minuter
Jäsning1 t 20 minuter
Total tid3 t 10 minuter
Måltid: Bakelse, Bröd, Efterrätt
Keyword: Jul
- 50 g Jäst för söta degar.
- 100 g smör
- 5 dl Havremjölk
- 1 g Saffran (2st kuvert)
- 2 dl Ljus sirap
- 0.5 tsk salt
- 2 st ägg
- 1.75 l Vetemjöl
- 250 g Kesella
- 1 st Ägg Till pensling
- 2 dl Russin Till garnering
Sätt ugnen på 250°C.
Smält smör och havremjölk tillsammans i en kastrull. Värm till 37°C.
Smula jäst i en bunke.
Rör ut lite degspad med jäst.
Häll saffran i resten av degspadet.
Blanda ihop all degspad.
Tillsätt sirap, salt, ägg, kesella och största delen av mjölet.
Arbeta degen smidig och låt jäsa i ca 30-40 min.
Dela degen i ca 50 bitar och rulla till lussekatter.
Pensla och garnera bullarna och låt dem jäsa i 30-40 min. (Övertäckta)
Grädda Lussekatterna i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter.