Go Back
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Lussekatter

Världens godaste lussekatter.
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid1 t 30 minuter
Jäsning1 t 20 minuter
Total tid3 t 10 minuter
Måltid: Bakelse, Bröd, Efterrätt
Keyword: Jul

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

  • 50 g Jäst för söta degar.
  • 100 g smör
  • 5 dl Havremjölk
  • 1 g Saffran (2st kuvert)
  • 2 dl Ljus sirap
  • 0.5 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 1.75 l Vetemjöl
  • 250 g Kesella
  • 1 st Ägg Till pensling
  • 2 dl Russin Till garnering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250°C.
  • Smält smör och havremjölk tillsammans i en kastrull. Värm till 37°C.
  • Smula jäst i en bunke.
  • Rör ut lite degspad med jäst.
  • Häll saffran i resten av degspadet.
  • Blanda ihop all degspad.
  • Tillsätt sirap, salt, ägg, kesella och största delen av mjölet.
  • Arbeta degen smidig och låt jäsa i ca 30-40 min.
  • Dela degen i ca 50 bitar och rulla till lussekatter.
  • Pensla och garnera bullarna och låt dem jäsa i 30-40 min. (Övertäckta)
  • Grädda Lussekatterna i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter.