Deppig men god-kaka

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Deppig men god-kaka

En långpannekaka som inte innehåller varken smör, mjölk eller ägg. Bakades under Den stora depressionen när det var svårt att få tag på dessa varor.
0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Bakelse, Dessert, Efterrätt, Kakor
Etiketter: Vegansk
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Gräddning: 15 minuter
Total tid: 40 minuter

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

  • 6 dl Mjöl
  • 4.5 dl Socker
  • 1 dl Kakao
  • 2 tsk Bakpulver
  • 3 tsk Vaniljsocker
  • 100 g Olja
  • 3.75 dl Vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Tillsätt vatten och olja.
  • Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

Anteckning

Gör valfri glasyr och toppa med t.ex. kokos eller strössel. Det går förmodligen utmärkt att göra cupcakes och att byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl så har du ett bakverk som passar de flesta oavsett allergi/prefesens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *