Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Chokladmoussetårta
Även om det tar ett tag att baka den här tårtan är det ändå inget man tycker är jobbigt, den är absolut värd ansträngningen och väntan!
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 12 pers
Equipment
- Springform
Ingredienser
Botten
- 100 g Smör
- 3 dl Råsocker
- 2 st Ägg
- 1.5 dl Vetemjöl
- 4 msk Kakao
- 1 krm Salt
Mörk chokladmousse
- 300 g Mörk choklad 70%
- 3 st Äggulor
- 2.5 dl Grädde
Vit mousse
- 200 g Vit choklad
- 2 st Äggulor
- 1.5 dl Grädde
- Choklad -garnering
Instruktioner
Botten
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj och pudra formen med kakao.
- Smält smör. Vispa råsocker och ägg poröst. Blanda mjöl, kakao och salt och rör ner det i smeten. Rör sedan i det smälta smöret.
- Häll smeten i fomen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Kakan ska vaa kladdig i mitten. Låt svalna i formen.
Chokladmousse X2
- Smält den mörka chokladen och låt svalna något. Vispa ihop äggulorna och häll ner chokladen. Vispa grädden och vänd ner den i chokladen. Gör likadant med den vita chokladen. Förvara svalt tills kakan svalnat.
- Lägg i den mörka chokladmoussen i formen och jämna ut ytan. Repetera med en vita moussen. Kyl tårtan i minst 2 timmar.
- Garnera tårtan med riven eller ringlad choklad.
Anteckning
I tårtan ska det vara 7 ägg varav 5 är enbart gulor. Passa på att göra maränger för att ta tillvara på alla äggen!