Pasta Aglio e Olio

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Pasta Aglio e Olio

0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 250 g Spaghetti
  • 0,75 dl Olivolja
  • 5 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Chiliflingor
  • 2 msk Fryst persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl Pastavatten

Instruktioner

Spaghetti

  • Koka upp rikligt med vatten och salta väl.
  • När vattnet kokar lägger du i pastan som ska koka tills den är ett par minuter ifrån att vara färdig.

Aglio e Olio

  • Värm en stor stekpanna/stekgryta med olivoljan till medelvärme.
  • Tryck till vitlöksklyftorna med sidan av kniven och skiva till millimetertjocka skivor, och lägg i pannan. Rör runt lite då och då.
  • Tillsätt chiliflingor efter ett par minuter.
  • Innan du tillsätter pastan, som ska va ett par minuter från färdig, så tillsätter du persiljan, och låter den blanda sig med resten.
  • Lägg nu i pastan, blanda runt, och tillsätt pastavatten från kastrullen.
  • Blanda runt i stekpannan och lyft pastan många gånger. Tillsätt mer pastavatten efter behov.
  • Salta och peppra.
  • Servera med riven parmesan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *