Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Ingredienser
- 250 g Spaghetti
- 0,75 dl Olivolja
- 5 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Chiliflingor
- 2 msk Fryst persilja
- Salt
- Peppar
- 3 dl Pastavatten
Instruktioner
Spaghetti
- Koka upp rikligt med vatten och salta väl.
- När vattnet kokar lägger du i pastan som ska koka tills den är ett par minuter ifrån att vara färdig.
Aglio e Olio
- Värm en stor stekpanna/stekgryta med olivoljan till medelvärme.
- Tryck till vitlöksklyftorna med sidan av kniven och skiva till millimetertjocka skivor, och lägg i pannan. Rör runt lite då och då.
- Tillsätt chiliflingor efter ett par minuter.
- Innan du tillsätter pastan, som ska va ett par minuter från färdig, så tillsätter du persiljan, och låter den blanda sig med resten.
- Lägg nu i pastan, blanda runt, och tillsätt pastavatten från kastrullen.
- Blanda runt i stekpannan och lyft pastan många gånger. Tillsätt mer pastavatten efter behov.
- Salta och peppra.
- Servera med riven parmesan.