Chokladbollstårta

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Chokladbollstårta

Chokladbollar är gott, tårta är gott, alltså är det inte konstigt om chokladbollstårta är supergott! Kom ihåg att den behöver förberedas långt i förväg!
0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Bakelse, Efterrätt, Kakor
Etiketter: Choklad, Tårta
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Total tid: 40 minuter

Equipment

  • Sockerkaksform eller springform, folie

Ingredienser

Mörk

  • 100 g Mjukt smör
  • 1.5 dl Socker
  • 3 dl Havregryn
  • 3 msk Kakao
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 2 msk Kallt kaffe
  • 50 g Smält mörk choklad
  • 0.5 dl Kokos

Mellan

  • 100 g Mjukt smör
  • 1.5 dl Socker
  • 4 dl Havregryn
  • 2 msk Oboy
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 2 tsk Vatten
  • 0.5 dl Kokos

Ljus

  • 100 g Mjukt smör
  • 1.5 dl Socker
  • 3 dl Havregryn
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1.5 dl Kokos
  • 2 msk Vatten
  • 100 g Smält vit choklad

Frosting

  • 115 g Smör
  • 4 dl Florsocker
  • 2 tsk Kokhett vatten
  • 60 g Smält mörk choklad
  • 1 msk Kakao
  • Kokos Garnering

Instruktioner

  • Klä en form med folie.
  • Blanda alla ingredienser i en bunke.
  • Ställ i frysen tills det blivit hårt.
  • Gör det samma med mellanlagret.
  • Blanda ihop det ljusa lagret.
  • Ta ut tårtan från frysen, bred på sista lagret och ha på frostingen.
    Låt den stå i kylen tills den ska serveras.

Frosting

  • Vispa smöret 5-10 min. Tillsätt 1 dl florsocker i taget och vispa lite till.
  • Tillsätt vatten under vispning och rör ner resten av ingredienserna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *