Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Chokladbollstårta
Chokladbollar är gott, tårta är gott, alltså är det inte konstigt om chokladbollstårta är supergott! Kom ihåg att den behöver förberedas långt i förväg!
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Equipment
- Sockerkaksform eller springform, folie
Ingredienser
Mörk
- 100 g Mjukt smör
- 1.5 dl Socker
- 3 dl Havregryn
- 3 msk Kakao
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 msk Kallt kaffe
- 50 g Smält mörk choklad
- 0.5 dl Kokos
Mellan
- 100 g Mjukt smör
- 1.5 dl Socker
- 4 dl Havregryn
- 2 msk Oboy
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 tsk Vatten
- 0.5 dl Kokos
Ljus
- 100 g Mjukt smör
- 1.5 dl Socker
- 3 dl Havregryn
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1.5 dl Kokos
- 2 msk Vatten
- 100 g Smält vit choklad
Frosting
- 115 g Smör
- 4 dl Florsocker
- 2 tsk Kokhett vatten
- 60 g Smält mörk choklad
- 1 msk Kakao
- Kokos Garnering
Instruktioner
- Klä en form med folie.
- Blanda alla ingredienser i en bunke.
- Ställ i frysen tills det blivit hårt.
- Gör det samma med mellanlagret.
- Blanda ihop det ljusa lagret.
- Ta ut tårtan från frysen, bred på sista lagret och ha på frostingen.Låt den stå i kylen tills den ska serveras.
Frosting
- Vispa smöret 5-10 min. Tillsätt 1 dl florsocker i taget och vispa lite till.
- Tillsätt vatten under vispning och rör ner resten av ingredienserna.