Silviakaka

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Silviakaka

Supergod "blond mockaruta" som lagas i långpannan. Perfekt att baka till kalaset!
0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Bakelse, Efterrätt, Kakor
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Gräddning: 20 minuter
Total tid: 50 minuter

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

Kaka

  • 4 st Ägg
  • 4 dl Mjöl
  • 4 tsk Bakpulver
  • 4 tsk Vaniljsocker
  • 2 dl Vatten
  • 4 dl Socker

Glasyr

  • 100 g Smör
  • 1 dl Socker
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 1 st Äggula
  • 0.5 dl Kokos Garnering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smält smör.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda alla torra ingredienser och häll på lite i taget i äggblandningen.
  • Häll smeten i en smord långpanna eller täck med bakplåtspapper.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen tills den fått fin färg. ca 25-30 min.

Glasyr

  • Smält smöret och blanda ihop med övriga ingredienser.
  • Låt kakan svalna och bred på glasyren.
  • Strö över kokos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *