Godaste Kladdkakan

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Godaste Kladdkakan

Originalet
0 från 0 röster
Skriv ut Pin Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Dessert, Efterrätt
Förberedelser: 15 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
15 minuter
Total tid: 50 minuter
Portioner: 8

Equipment

  • Springform
  • Kastrull
  • Degbunke
  • Visp

Ingredienser

  • 2 st Ägg
  • 100 g Smör
  • 2,5 dl Socker
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 3 msk Kakao
  • 2 dl Mjöl
  • 3 msk Ströbröd
  • 60 g Vit Choklad
  • 60 g Ljus Choklad
  • 1 msk Florsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C
  • Smält smöret i kastrull och ställ det åt sidan.
  • Vispa ägg och socker i degbunke.
  • Tillsätt vaniljsocker och kakao.
  • Tillsätt mjöl och slutligen det smälta smöret.
  • Smörj springformen med smör och ströbröd.
  • Häll i smeten i den smorda springformen, och strö över den hackade chokladen. Pressa försiktigt ner chohkladen i smeten och sätt in i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Ta jut och låt svalna, avsluta med att pudra florsockret på kladdkakan.

Anteckning

1. Receptet går även att alternera till en blond kladdkaka utan kakao.
  • Ta då istället 2,5 msk Vaniljsocker istället för 1 som i ordinarie recept.
  • 1,5 msk Citronsaft
  • Smörj formen med ½ dl kokos istället för ströbröd.
  • Hacka 60g  vit choklad i ½ – 1 cm stora bitar och strö i smeten, eller 1 dl hallon.
 
2. Ordinarie recept kan alterneras med ½ dl kokos istället för ströbröd i formen.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *