Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Equipment
- Springform
- Kastrull
- Degbunke
- Visp
Ingredienser
- 2 st Ägg
- 100 g Smör
- 2,5 dl Socker
- 1 msk Vaniljsocker
- 3 msk Kakao
- 2 dl Mjöl
- 3 msk Ströbröd
- 60 g Vit Choklad
- 60 g Ljus Choklad
- 1 msk Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C
- Smält smöret i kastrull och ställ det åt sidan.
- Vispa ägg och socker i degbunke.
- Tillsätt vaniljsocker och kakao.
- Tillsätt mjöl och slutligen det smälta smöret.
- Smörj springformen med smör och ströbröd.
- Häll i smeten i den smorda springformen, och strö över den hackade chokladen. Pressa försiktigt ner chohkladen i smeten och sätt in i mitten av ugnen 15-20 min.
- Ta jut och låt svalna, avsluta med att pudra florsockret på kladdkakan.
Anteckning
1. Receptet går även att alternera till en blond kladdkaka utan kakao.
- Ta då istället 2,5 msk Vaniljsocker istället för 1 som i ordinarie recept.
- 1,5 msk Citronsaft
- Smörj formen med ½ dl kokos istället för ströbröd.
- Hacka 60g vit choklad i ½ – 1 cm stora bitar och strö i smeten, eller 1 dl hallon.