Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Tacos
Tacos med det mesta direkt i grytan.
Skriv ut
Pin
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 6 Pers
Ingredienser
Steg 1
- 1 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 st Morötter
- 1 st Röd Chili
Steg 2
- 400 g Nötfärs
- 3 msk Vatten
- 1 st Oxbuljong
- 2 tsk Spiskummin
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Vitpeppar
- 1 tsk Oregano
- 1 msk Soya
Steg 3
- 3 st Potatisar
- 1 st Röd paprika
- 1 st Burk majs 200-300g
- 1 st Tomat
- 400 g Krossade tomater
Instruktioner
- Hacka löken, pressa vitlöken, dela morötterna i halvmånar och hacka chilin. Stek i några minuter i stor kastrull (allt ska få plats), gärna gjutjärn.
- Flytta alla ingredienser från steg 1 till ena sidan av kastrullen och tillsätt nötfärs i den andra sidan av den, fräs till den fått färg.
- Tillsätt kryddor, vatten och buljong från Steg 2 och rör runt allting tills buljongen löst sig.
- Tärna potatis, paprika och tomat och tillsätt i kastrullen tillsammans med resterande ingredienser från Steg 3, låt koka på medelvärme i 45 min med lock (rör om med jämna mellanrum).
- Ta av locket och koka ytterligare ca 15 min för att få bort vätska.
Veganskt alternativ
- Byt ut nötfärsen mot veg-färs och skippa oxbuljongen, smakar otroligt bra även då.