Tacos

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Tacos

Tacos med det mesta direkt i grytan.
0 från 0 röster
Skriv ut Pin Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Huvudrätt
Etiketter: Nötfärs
Förberedelser: 15 minuter
Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Total tid: 1 timme 30 minuter
Portioner: 6 Pers

Ingredienser

Steg 1

  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Morötter
  • 1 st Röd Chili

Steg 2

  • 400 g Nötfärs
  • 3 msk Vatten
  • 1 st Oxbuljong
  • 2 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Vitpeppar
  • 1 tsk Oregano
  • 1 msk Soya

Steg 3

  • 3 st Potatisar
  • 1 st Röd paprika
  • 1 st Burk majs 200-300g
  • 1 st Tomat
  • 400 g Krossade tomater

Instruktioner

  • Hacka löken, pressa vitlöken, dela morötterna i halvmånar och hacka chilin. Stek i några minuter i stor kastrull (allt ska få plats), gärna gjutjärn.
  • Flytta alla ingredienser från steg 1 till ena sidan av kastrullen och tillsätt nötfärs i den andra sidan av den, fräs till den fått färg.
  • Tillsätt kryddor, vatten och buljong från Steg 2 och rör runt allting tills buljongen löst sig.
  • Tärna potatis, paprika och tomat och tillsätt i kastrullen tillsammans med resterande ingredienser från Steg 3, låt koka på medelvärme i 45 min med lock (rör om med jämna mellanrum).
  • Ta av locket och koka ytterligare ca 15 min för att få bort vätska.

Veganskt alternativ

  • Byt ut nötfärsen mot veg-färs och skippa oxbuljongen, smakar otroligt bra även då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *