Kebab

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Kebab

Riktigt god kebab som man kan imponera gäster med. Servera med strips och sallad.
0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Huvudrätt
Etiketter: Köttfärs
Förberedelser: 20 minuter
Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
Total tid: 4 timmar 50 minuter

Equipment

  • Folie

Ingredienser

  • 1 kg Köttfärs
  • 1 msk Spiskummin
  • 1.5 tsk Vitlökspulver
  • 1 st Ägg
  • 2 msk Svartpeppar
  • 2 tsk Salt
  • 2 msk lökpulver
  • 1 dl Kalvfond

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 100°C.
  • Blanda ägg och kryddor i en bunke och tillsätt köttfärsen. Knåda ordentligt.
  • Forma till en jämn rulle och rulla in i minst 2 lager folie. Låt ändarna vara öppna så att fettet kan rinna ut.
  • Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under. Låt kebaben vara i ugnen i 3.5h, stäng av värmen och låt den ligga kvar i 30 min.
  • Låt kebaben svalna i folien över natten.
  • Skär i tunna skivor och stek i stekpanna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *