Fläskfilé i Apelsinjuicemarinad

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Fläskfilé i Apelsinjuicemarinad

En kryddig och fruktig marinad som du även kan göra sås på.
0 från 0 röster
Skriv ut Pin Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Grill, Huvudrätt
Etiketter: Fläskfilé, Fläskkött
Förberedelser: 5 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Marineringstid: 2 timmar
Total tid: 2 timmar 25 minuter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 2 st Fläskfilé 300-400g vardera.

Marinad

  • 2,5 dl Apelsinjuice
  • 1 msk Sriracha Minska mängden om du inte vill att det ska va så starkt.
  • 0,5 dl Soya
  • 1 msk Farinsocker
  • 2 msk Torkad Rosmarin
  • 3 tsk Vitlökspulver

Sås

  • Marinaden
  • 2 dl Apelsinjuice
  • 2,5 msk Majsstärkelse
  • 3 msk Kallt vatten

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och rör runt.
  • Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden.
  • Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar, men upp till ett dygn.
  • Lyft ur köttet ur marinaden och grilla först på direktvärme så det får yta, och flytta det sedan till indirekt värme och tillaga tills det når 70°C.
  • Marinaden som är kvar i påsen från köttet häller du i en kastrull, och tillsätter extra apelsinjuice enligt recept. Låt koka upp.
  • Blanda ut majsstärkelsen i kallvattnet och tillsätt i såsen för att få den lite tjockare, låt såsen sjuda i några minuter.
  • När köttet är klart låter du det vila under folie i 5 minuter, innan du skär upp det i bitar på ca 3 cm. Häll en del av såsen över köttet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *