Empanadas

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Empanadas

Den spansk-portugisiska versionen av piroger. Om man vill kan man fylla dessa knyten med rester från gårdagens köttfärssås och får således en helt ny rätt av något som i värsta fall skulle slängas!
0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Huvudrätt
Förberedelser: 1 timme
Total tid: 1 timme

Equipment

  • Plåtpapper

Ingredienser

  • 10 dl Mjöl

Deg

  • 1 tsk Salt
  • 2.5 dl Vatten
  • 1 st Ägg
  • 60 g Rumstempererat smör

Fyllning

  • 2 msk smör
  • 1 msk Olivolja
  • 1 st Paprika
  • 1 st Lök
  • 300 g Nötfärs
  • 0.5 tskt Cayennepeppar 1
  • 1 msk Paprikapulver
  • 1 msk Spiskummin
  • 2 st Hårdkokta ägg
  • 1 tskt salt
  • 1.5 tsk Svartpeppar
  • 1 st ägg Pensling

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Blanda mjöl och salt. Tillsätt vatten, ägg och smör.
  • Knåda till en smidig deg (5 min).
  • Platta ut degen och låt den stå i kylen i ungefär 30 min.
  • Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Bryn paprika och lök tills de blir mjuka.
  • Tillsätt kryddor och salt.
  • Stek köttfärsen och tillsätt hackade ägg.
  • Ta ut degen ur kýlen och låt den ligga ute i ca 15 min.
  • Dela degen i två delar och kavla dem till två stora plattor som är ca 3mm tjocka. Stämpla ut rundlar med t.ex ett glas och kavla dem lite till.
  • Lägg ca 2 msk fyllning i varje rundel och vik dem sedan på mitten.
  • Tryck ihop dem längst öppningen med hjälp av en gaffel.
  • Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 10 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *