Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Empanadas
Den spansk-portugisiska versionen av piroger. Om man vill kan man fylla dessa knyten med rester från gårdagens köttfärssås och får således en helt ny rätt av något som i värsta fall skulle slängas!
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Equipment
- Plåtpapper
Ingredienser
- 10 dl Mjöl
Deg
- 1 tsk Salt
- 2.5 dl Vatten
- 1 st Ägg
- 60 g Rumstempererat smör
Fyllning
- 2 msk smör
- 1 msk Olivolja
- 1 st Paprika
- 1 st Lök
- 300 g Nötfärs
- 0.5 tskt Cayennepeppar 1
- 1 msk Paprikapulver
- 1 msk Spiskummin
- 2 st Hårdkokta ägg
- 1 tskt salt
- 1.5 tsk Svartpeppar
- 1 st ägg Pensling
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda mjöl och salt. Tillsätt vatten, ägg och smör.
- Knåda till en smidig deg (5 min).
- Platta ut degen och låt den stå i kylen i ungefär 30 min.
- Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Bryn paprika och lök tills de blir mjuka.
- Tillsätt kryddor och salt.
- Stek köttfärsen och tillsätt hackade ägg.
- Ta ut degen ur kýlen och låt den ligga ute i ca 15 min.
- Dela degen i två delar och kavla dem till två stora plattor som är ca 3mm tjocka. Stämpla ut rundlar med t.ex ett glas och kavla dem lite till.
- Lägg ca 2 msk fyllning i varje rundel och vik dem sedan på mitten.
- Tryck ihop dem längst öppningen med hjälp av en gaffel.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 10 minuter.