Allt-i-ett-gryta med fisk

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Allt-i-ett-gryta med fisk

Rätten som blivit en klassiker på vårt middagsbord. Går att variera om man vill genom att byta ut grönsaker eller fisksort.
0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Huvudrätt
Etiketter: Fisk, Gryta, Lax, Torsk
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Total tid: 40 minuter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 st Lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 msk Olja
  • Cayennepeppar
  • Sal och peppar
  • 2 dl Vatten
  • 2 dl Creme fraiche
  • 2 st Tomater
  • 2 st Morötter
  • 8 st Potatisar
  • 250 g Lax
  • 200 g Vit fisk t.ex. torsk eller sej

Instruktioner

  • Skala potatis och morötter och skär i bitar.
  • Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Krydda med salt och cayennepeppar.
  • Häll vatten, creme fraiche, morötter och potatis. Koka i tio minuter. Tillsätt fisk och låt sjuda några minuter på svag värme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *