Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Allt-i-ett-gryta med fisk
Rätten som blivit en klassiker på vårt middagsbord. Går att variera om man vill genom att byta ut grönsaker eller fisksort.
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 1 st Lök
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 msk Olja
- Cayennepeppar
- Sal och peppar
- 2 dl Vatten
- 2 dl Creme fraiche
- 2 st Tomater
- 2 st Morötter
- 8 st Potatisar
- 250 g Lax
- 200 g Vit fisk t.ex. torsk eller sej
Instruktioner
- Skala potatis och morötter och skär i bitar.
- Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Krydda med salt och cayennepeppar.
- Häll vatten, creme fraiche, morötter och potatis. Koka i tio minuter. Tillsätt fisk och låt sjuda några minuter på svag värme.