Svinsnabba frallor

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Svinsnabba frallor

På under en timme har du både hunnit få undan all disk och plockat ur världens godaste frallor ur ugnen!
0 från 0 röster
Skriv ut Pin Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Bröd, Frukost, Mellanmål, Tillbehör
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
jäsning: 15 minuter
Total tid: 55 minuter
Portioner: 1 pers

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

  • 75 g Jäst
  • 50 g Smält smör Eller olja
  • 5 dl Vatten
  • 0.5 tsk Salt
  • 1 msk Socker
  • 12 dl Vetemjöl (Hälften rågsikt om man vill)
  • 1 st ägg Till pensling (valfritt)
  • 0.5 dl solroskärnor Eller annan valfri garnering t.ex. sesamfrö, vallmofrö,pumpakärnor, havregryn.

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250°c.
  • Smula jäst i en bunke.
  • Smält smör och värm tillsammans med vattnet i en kastrull till 37°C.
  • Blanda alla ingredienser förutom mjölet.
  • Ha i lite mjöl i taget och knåda i 5 min.
  • Dela degen i 20 lika stora bitar och rulla till bollar. (placera dem på en plåtpapperskläddplåt)
  • Pensla och garnera frallorna.
  • Jäs under duk i 15 min.
  • Grädda i ca 7 minuter eller tills de fått en fin färg.

Anteckning

Att garnera frallorna är inte nödvändigt men det gör dem lite mer festliga och de känns lite lyxigare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *