Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Svinsnabba frallor
På under en timme har du både hunnit få undan all disk och plockat ur världens godaste frallor ur ugnen!
Skriv ut
Pin
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 1 pers
Equipment
- Bakplåtspapper
Ingredienser
- 75 g Jäst
- 50 g Smält smör Eller olja
- 5 dl Vatten
- 0.5 tsk Salt
- 1 msk Socker
- 12 dl Vetemjöl (Hälften rågsikt om man vill)
- 1 st ägg Till pensling (valfritt)
- 0.5 dl solroskärnor Eller annan valfri garnering t.ex. sesamfrö, vallmofrö,pumpakärnor, havregryn.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°c.
- Smula jäst i en bunke.
- Smält smör och värm tillsammans med vattnet i en kastrull till 37°C.
- Blanda alla ingredienser förutom mjölet.
- Ha i lite mjöl i taget och knåda i 5 min.
- Dela degen i 20 lika stora bitar och rulla till bollar. (placera dem på en plåtpapperskläddplåt)
- Pensla och garnera frallorna.
- Jäs under duk i 15 min.
- Grädda i ca 7 minuter eller tills de fått en fin färg.
Anteckning
Att garnera frallorna är inte nödvändigt men det gör dem lite mer festliga och de känns lite lyxigare!