Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Equipment
- Bakplåtspapper
Ingredienser
- 50 g Jäst för söta degar.
- 100 g smör
- 5 dl Havremjölk
- 1 g Saffran (2st kuvert)
- 2 dl Ljus sirap
- 0.5 tsk salt
- 2 st ägg
- 1.75 l Vetemjöl
- 250 g Kesella
- 1 st Ägg Till pensling
- 2 dl Russin Till garnering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°C.
- Smält smör och havremjölk tillsammans i en kastrull. Värm till 37°C.
- Smula jäst i en bunke.
- Rör ut lite degspad med jäst.
- Häll saffran i resten av degspadet.
- Blanda ihop all degspad.
- Tillsätt sirap, salt, ägg, kesella och största delen av mjölet.
- Arbeta degen smidig och låt jäsa i ca 30-40 min.
- Dela degen i ca 50 bitar och rulla till lussekatter.
- Pensla och garnera bullarna och låt dem jäsa i 30-40 min. (Övertäckta)
- Grädda Lussekatterna i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter.