Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Fläskfilé i Apelsinjuicemarinad
En kryddig och fruktig marinad som du även kan göra sås på.
Skriv ut
Pin
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 2 st Fläskfilé 300-400g vardera.
Marinad
- 2,5 dl Apelsinjuice
- 1 msk Sriracha Minska mängden om du inte vill att det ska va så starkt.
- 0,5 dl Soya
- 1 msk Farinsocker
- 2 msk Torkad Rosmarin
- 3 tsk Vitlökspulver
Sås
- Marinaden
- 2 dl Apelsinjuice
- 2,5 msk Majsstärkelse
- 3 msk Kallt vatten
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och rör runt.
- Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden.
- Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar, men upp till ett dygn.
- Lyft ur köttet ur marinaden och grilla först på direktvärme så det får yta, och flytta det sedan till indirekt värme och tillaga tills det når 70°C.
- Marinaden som är kvar i påsen från köttet häller du i en kastrull, och tillsätter extra apelsinjuice enligt recept. Låt koka upp.
- Blanda ut majsstärkelsen i kallvattnet och tillsätt i såsen för att få den lite tjockare, låt såsen sjuda i några minuter.
- När köttet är klart låter du det vila under folie i 5 minuter, innan du skär upp det i bitar på ca 3 cm. Häll en del av såsen över köttet.