Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Vegetarisk tacopaj
Helt fantastisk paj som alltid blir succé på middagsbordet.
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 4 pers
Equipment
- ("Mellanstor form")
Ingredienser
Deg
- 75 g Smör
- 1.5 dl Vetemjöl
- 1.5 dl Grahamsmjöl
- 0.5 tsk Salt
- 3 msk Vatten
Fyllning
- 1 st Rödlök
- 1 st Zucchini
- 2 st Paprikor
- 1 st Sötpotatis ca 300g
- 2 msk olja
- 3 krm Salt och peppar Testa
Topping
- 2 dl Creme fraiche iMat Fraiche
- 4 msk Majonäs
- 0.5 st Påse tacokryddor Eller blanda egen.
- 2 msk Chilisås
- 1.5 dl Riven ost
- 2 st Tomater Topping
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
Deg
- Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut degen i formen.
- Förgrädda i ca 10 min.
Fyllning
- Skär grönsakerna i bitar.
- "Grilla" grönsakerna i ugnen tills de får fin färg i minst 15 min.
Topping
- Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Spara lite ost till att ha överst.
- Dela tomaterna i skivor.
- Häll grönsaker i pajformen och ös på toppingen.
- Lägg på tomater och strössla över ost.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.
Veganskt Alternativ
- Byt ut smöret mot ett oljebaserat smör, använd iMat Fraiche istället för Creme Fraiche, Vegansk Majonäs och Vegansk Ost.
Anteckning
Det som gör den här pajen extra fantastisk är att man egentligen kan använda vilka grönsaker som helst. Passa på att rensa i kyl och skafferi och få en supergod middag på samma gång!