Focaccia

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Focaccia

0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Portioner: 8 pers

Ingredienser

Deg

  • 25 g Jäst
  • 5 dl Ljummet vatten (36 grader)
  • 1 dl Olivolja
  • 1 msk Salt (utan jod)
  • 1 msk Honung
  • 900 g Vetemjöl

Topping

  • 100 g Soltorkade tomater
  • 0,75 dl Olivolja
  • Flingsalt (efter smak)
  • 70 g Kärnfria oliver

Instruktioner

Deg

  • Värm vatten till 36 grader och smula i jästen. Rör runt så den löser sig.
  • Tillsätt Olivolja, Honung och Salt, blanda så honungen löser sig.
  • Blanda i mjölet och knåda i bakmaskin i ca 5 min.

Jäsning

  • Jäs i bunke under duk i 1 timme.
  • Täck en djup plåt med olivolja och för över degen till plåten, dra ut den så den täcker plåten.
  • Jäs under handduk i ytterligare 30 min.

Topping

  • Starta ugnen, 225 grader, över under-värme.
  • Tryck djupa hål jämnt över degen med ett finger.
  • Häll olivolja på degen och pensla ut så hela degen täcks.
  • Tryck ner oliver och soltorkade tomater i hålen.
  • Strö över flingsalt över hela degen.

Gräddning

  • Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 30 min.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *