Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Ingredienser
Deg
- 25 g Jäst
- 5 dl Ljummet vatten (36 grader)
- 1 dl Olivolja
- 1 msk Salt (utan jod)
- 1 msk Honung
- 900 g Vetemjöl
Topping
- 100 g Soltorkade tomater
- 0,75 dl Olivolja
- Flingsalt (efter smak)
- 70 g Kärnfria oliver
Instruktioner
Deg
- Värm vatten till 36 grader och smula i jästen. Rör runt så den löser sig.
- Tillsätt Olivolja, Honung och Salt, blanda så honungen löser sig.
- Blanda i mjölet och knåda i bakmaskin i ca 5 min.
Jäsning
- Jäs i bunke under duk i 1 timme.
- Täck en djup plåt med olivolja och för över degen till plåten, dra ut den så den täcker plåten.
- Jäs under handduk i ytterligare 30 min.
Topping
- Starta ugnen, 225 grader, över under-värme.
- Tryck djupa hål jämnt över degen med ett finger.
- Häll olivolja på degen och pensla ut så hela degen täcks.
- Tryck ner oliver och soltorkade tomater i hålen.
- Strö över flingsalt över hela degen.
Gräddning
- Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 30 min.